Verzekeren van eendagskenteken

Verzekeren van eendagskenteken

Indien een auto op de openbare weg rijdt of staat moet er sprake zijn van een autoverzekering. Er is ook een kortlopende variant van de autoverzekering en dat betreft de eendagskenteken verzekering. Wie over een tijdelijk kentekennummer beschikt kan een eendagskenteken verzekering afsluiten. Dat kan onder meer van toepassing zijn bij het importeren van een auto. Een eendagskenteken verzekering is een autoverzekering voor bepaalde tijd, waarvan de looptijd slechts één dag kan bedragen met een uitloop tot vijftien dagen. Bij het afsluiten van een eendagskenteken verzekering wordt er een groene kaart door de verzekeraar verstrekt.

De meest voordelige autoverzekeringen

Tourcaravan va.Meer..Premie
anwb € 24,82 informatie PREMIE
unive € 12,29 informatie PREMIE
Centraal Beheer Achmea € 12,29 informatie PREMIE
FBTO € 18,94 informatie PREMIE
Inshared € 17,15 informatie PREMIE

Wanneer is een tijdelijke autoverzekering nodig?

Bij het importeren van een auto zal deze eerst door de Rijksdienst van Wegverkeer gekeurd moeten worden. De auto kan op een trailer naar het keuringsstation gebracht worden als er geen autoverzekering is. Met een eendagskenteken verzekering kan er gewoon met de auto over de weg naar het keuringsstation van het RDW gereden worden. Overigens is de eendagskenteken verzekering uitsluitend beschikbaar als wettelijke aansprakelijkheidspolis.

Auto importeren

Bij het importeren van een auto moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Als eerste moet de auto door de RDW gekeurd worden, waarvoor een eendagsketeken kan worden aangevraagd. De RDW kan meteen een APK keuring uitvoering. Vervolgens zal er belasting betaald moeten worden in de vorm van BPM. Wordt de auto van buiten de EU geïmporteerd dan worden er invoerrechten in rekening gebracht en moet er BTW betaald worden. Indien aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, zal er een kentekenbewijs per post verzonden worden. De kentekenplaat zal door een erkend kentekenplatenbedrijf vervaardigd moeten worden. Uiteraard moet er dan ook gelijk een autoverzekering worden afgesloten. De Belastingdienst stuurt verder periodiek een aanslag voor de motorrijtuigenbelasting.

Geen kenteken of buitenlands kenteken

Een auto zonder kenteken of een auto met buitenlands kenteken kan ook door middel van een eendagskenteken verzekering verzekerd worden. Het voertuig kan in voorkomende gevallen op het chassisnummer worden verzekerd. Dat nummer is uniek en elk voertuig moet er dan ook één hebben. Het kentekenbewijs bevat informatie over de locatie van het chassisnummer, dat meestal te vinden voor de bijrijdersstoel in de bovenplaats van het chassis, op de rechtervoorpoot onder de aandrijfas of tussen de bijrijderstoel en de dorpel op de bodemplaat.

Afsluiten eendagskenteken verzekering

Er zijn verschillende verzekeraars die de mogelijkheid bieden om een eendagskenteken verzekering af te sluiten. Daarvoor heeft de verzekeraar gegevens nodig, zoals het type auto, chassisnummer, persoonlijke gegevens en de ingangsdatum van de polis. Verder moet er nog worden vermeld wat het land van herkomst is.

 

Sluit de eendagskenteken verzekering in elk geval een voor de keuring gepland staat af. Er wordt namelijk een groene kaart verstrekt en het duurt enkele werkdagen voordat deze ontvangen is.

Beoordelingen van onze klanten

Prima

autoverzekering
★★★★★
Prima ervaring met afwikkeling van schades en correct met de premies.
- Jan

Goede rechtsbijstand

autoverzekering
★★★★☆
Nooit geen problemen. Na ongeval een goede rechtsbijstand gehad.
- Sandra

Prima geregeld

autoverzekering
★★★★★
Prima geregeld als je vragen heb goed geholpen en afgehandeld
- Henk